Samenwerken

Samenwerken

” Waarom moeilijk doen
als het samen kan”

Loesje

De toegevoegde waarde

Voor de training “traumasensitieve Mindfulness” voor professionals werk ik samen met Anouk Prop.

Anouk Prop is psycholoog, traumatherapeut, yogadocent (E-500 RYT & YACEP) en energetisch therapeut en werkt op een holistische wijze op het snijvlak van lichaam en geest. Ze zet een combinatie van de kwaliteiten van psychotherapie, trauma healing, yoga en energetisch werk in om samen met volwassenen en kinderen op reis te gaan naar zichzelf. Postdoctorale opleidingen in traumatherapie (Somatic Experiencing, NARM en Bodynamic) in combinatie met yoga en energetisch werk in de praktijk gebracht, heeft ze een uitgebreide ervaring in het werkveld in uiteenlopende settingen. Anouk werkt al meer dan tien jaar zelfstandig in haar praktijk, als freelancer voor (verslavings)klinieken, yogastudio’s en instituten voor geestelijke gezondheidszorg, in Nederland maar ook in ontwikkelingslanden.

Voor de trainingen voor zorgprofessionals “Dare to Care” werk ik samen met Ad van Heijst.

Ad van Heijst is Bedrijfsarts. Na een korte carriere in het ziekenhuis als arts assistent heb ik me snel gespecialiseerd in de bedrijfsgeneeskunde. Hierin heb ik via diverse werkgevers zowel ervaring opgedaan in externe als interne arbodiensten en binnen diverse bedrijfstakken werkzaam. Halverwege mijn carriere heeft een sabbatical in Ghana, alwaar ik als tropenarts werkzaam was, gezorgd voor een groeiend besef dat werkplezier vooral een innerlijk proces is. In mijn loopbaan hebben diverse positieve maar ook minder positieve ervaringen gezorgd voor een continue ontwikkeling in mijn werk en houding tov mijn werk. Met verbazing beleef ik sommige situaties in de spreekkamer en vooral hoe mijn eigen houding in het gesprek met de client een grote invloed heeft op het verloop van het contact. Gevoelens van vermoeidheid, frustratie en ergernis kunnen zich gemakkelijk afwisselen met plezier, humor en enthousiasme. Werken onder grote druk heeft regelmatig een negatieve impact op mijn houding tijdens het gesprek.

Mijn ervaring met mindfulness en zelfcompassie;

M & Z is direct praktisch toepasbaar. Ik vergelijk de ervaring van deze cursus met het leren fietsen, eenmaal het gevoel gekregen, kun je het altijd toepassen zonder het te verleren. Iedere module is een geheel op zich zodat je na iedere module dit meteen kunt toepassen. Hiermee heeft iedere module ook zijn eigen kracht. De benadering is sterk gericht van binnen naar buiten, je eigen situatie staat centraal en die is voor iedereen verschillend. De kracht van de groep is herkenning van praktijksituaties en elkaar aanvoelen en aanvullen. De gebruikte theoretische modellen zijn eenvoudig en geven deze cursus het aanvullende wetenschappelijke kader.

Voor de supervisie trainingen werk ik samen de Ronald de Caluwé

Ronald de Caluwé is Mindfulness- en Compassietrainer en -supervisor, Tai Chi en Qigong leraar en Lichaamsgericht Traumabegeleider. Daarbij is hij zen-beginner sinds eind jaren ’80. In 2009 startte hij Relax More. “Het lijkt alsof ik veel verschillende dingen doe in mijn bedrijfje, maar voor mij is het eigenlijk maar één ding: Compassievol lichaamswerk. Het lichaam als plek waar herinneringen wonen, het lichaam dat de sporen bewaart van het verleden, het lichaam dat ook een “kaart” is van de geest. Bewegingen die informatie geven over de bewoner van het lichaam, en compassievol bewegen als weg om geblokkeerde levensenergie weer in beweging te brengen en stapje voor richting heling te gaan.”

Ronald heeft op dit gebied de afgelopen decennia een zekere expertise opgebouwd en draagt dit – behalve naar de deelnemers van zijn lessen – graag breder uit naar collega-trainers, supervisoren en opleiders.